Atık Yönetimi Zirvesi

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün öncülüğünde Atık Yönetimi ile ilgili uygulamaların güçlendirilmesi, geliştirilmesi ve ilgili paydaş gruplarla (Üniversiteler, özel sektör, çevresel STK’lar, oda ve birlikler, Enstitüler, Belediyeler) bilgi alışverişinde bulunulması ve Atık Yönetimi alanındaki yeniliklerin değerlendirilmesi amacı ile 24 – 28 Şubat 2019 tarihleri arasında Antalya’da “Atık Yönetimi Zirvesi” gerçekleştirildi.  

Zirvenin ikinci günü olan 26 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen “E-atıkların Yönetimi ve Geri Dönüşüm Teknolojileri” oturumunda TÜBİSAD Yetkilendirilmiş Kuruluşu’na (TYK) yer verildi. TYK olarak, “Evimizdeki Değer E-Atıklar” sunumu gerçekleştirildi. Sunumda, Türkiye’nin AEEE verisinin oluşturulmasına ışık tutması amacıyla gerçekleştirilen TÜBİSAD Envanter çalışması ve çalışma sonucu elde edilen sonuçlar anlatıldı. Bunun yanı sıra küresel çapta AEEE ve geri dönüşüm, döngüsel ekonomide AEEE’lerin rolü konularından bahsedildi.

Share This Page
 
 

Siteyi ziyaretiniz sırasında kişisel verileriniz siteyi kullanımınızı analiz etmek amacıyla çerezler aracılığıyla işlenmektedir. Daha fazla bilgi için tyk.org.tr sitesi Aydınlatma Metni’ni okuyabilirsiniz.